Nyinflyttad

Välkommen till Brf. Haren i Krokslätt. Nedan har styrelsen sammanställt information till dig som är nyinflyttad och andra bra saker att tänka på i din nya lägenhet. Mycket av informationen och mer utförligt går att hitta på övriga delar av hemsidan.

Lägenhetsnummer

Din lägenhet har 2 olika nummer, det ena som används vid folkbokföring typiskt 4 siffror t.ex. 1101 det anda används av styrelsen och föreningen och börjar med en bokstav F, Å eller K följt av ett antal siffror. Det senare är det nummer du anger vid kontakt med styrelsen inkl. bokstaven.

Du hittar båda nummer i överkanten av din ytterdörr på utsidan.

Mitt Riksbyggen

Logga gärna in på ”Mitt Riksbyggen” på Riksbyggens hemsida, du skapar konto och loggar in med Bank-Id. Där kan du bland annat se dina senaste avier samt se status på dessa.

Nycklar

Nyklar överlämnas enligt överenskommelse med tidigare ägare och mäklare. Om ditt lås är nyligen bytt kan det vara så att styrelsens huvudnycklar inte passar och därför kan styrelsen komma att begära in en extra nyckel vid underhållsarbeten i lägenheten, du kan förstås alltid själv vara hemma och ge tillträde. Detta sker givetvis inte utan att information kommer ut i god tid.

Porttelefon

Porttelefonen kopplas till din mobiltelefon och för att bli lägga till ditt namn kontaktar du styrelsen. Skriv vilka namn (max 2st) samt telefonnummer och glöm inte skriva med ditt lägenhetsnummer.

Därefter kommer ert namn finnas i porttelefonen och du öppnar genom att trycka 5 när någon ringer på.

Tvättstugor

Totalt finns 6 tvättstugor och dessa hittas i källarna på Krokslättsgatan 3 B, Fredåsgatan 12 B, Fredåsgatan 14 A, Fredåsgatan 16 A, Fredåsgatan 18 C ( Med ingång från även Åbäcksgatan 2A och B) Åbäcksgatan 4 Mellan A och B.

Styrelsen visar dig gärna hur tvättstugan fungerar samt hur man gör rent maskinerna efter användning. Det är viktigt att vi alla hjälps åt att hålla ordning i våra tvättstugor både för ökad trivsel och minska onödigt slitage på maskinerna.

För att kunna boka tvättid behöver du en pinkod kopplad till ditt lägenhetsnummer. Detta borde du få vid övertagandet av lägenheten. Om inte besök bokatvättid.se och under kontakt anger du Brf. Haren i krokslätt samt ditt lägenhetsnummer (samma som vid kontakt med styrelsen) så hjälper de dig. Styrelsen har även möjlighet att hjälpa till med detta så du kan även kontakta oss för att få din pinkod.

Därefter använder du antingen appen bokatvättid, besöker bokatvättid.se eller använder någon av bokningstavlorna i tvättstugorna.

Läs gärna mer hur det fungerar med våra tvättstugor här.

Förråd

Det är den tidigare ägaren och mäklaren som ska visa dig vart ditt förråd finns. Saknar du förrådsnummer kan du kontakta styrelsen för att få detta. Alla lägenheter har inte ett tillhörande förråd.

Namn på dörren

Bokstäver till dörren fås genom att kontakta styrelsen. Ange vilka bokstäver du behöver och lägenhetsnummer. Långa namn eller dubbelnamn är svåra att få plats med och då kan man istället välja en maskinskriven lapp.

Underhåll av din lägenhet

Som bostadsrättsinnehavare finns flera saker att tänka på vad gäller löpande underhåll av sin lägenhet, läs gärna mer i stadgarna om ditt ansvar. Styrelsen väljer att peka ut några gemensamma punkter för alla lägenheter.

  • Fönsterbeslagen behöver smörjas med smörjfett, detta bör göras direkt om de känns tröga men rekommendationen är att göra detta årligen.
  • Brandvarnare, byt batteri varje år. Detta ska finnas kvar i lägenheten efter föregående ägare, saknar du ändå brandvarnare skaffa en snarast eller kontakta styrelsen.

Bredband och TV

Tele 2 är föreningens leverantör av bredband med hastigheten 50/10 mbit/s samt Tv basutbud. Detta ingår i din månadsavgift. Saknar du någon utrustning till för detta kontakta Tele 2 och uppge att du bor i Brf. Haren i Krokslätt så får du det hemskickat.

Hemförsäkring

Glöm inte teckna en hemförsäkring! Föreningen betalar för bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.